Αποδέξου την αγάπη που σου αξίζει!

Η αγάπη από τον γονιό, τον σύντροφο, το φίλο, είναι κάτι που πρέπει πρώτα να αποδεχτείς για να μπορέσεις να το αισθανθείς. Κάποιος μπορεί να σου πει πολλές φορές ότι σε αγαπά και ότι σε νοιάζεται, όμως, πρέπει να πιστέψεις ότι αυτή η αγάπη σου αξίζει για να τη βιώσεις και να την αισθανθείς.

Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν πως αξίζουν την αγάπη που τους δίνουν οι γύρω τους και έχουν μία έντονη καχυποψία όταν βλέπουν άλλους να βρίσκονται σε μία όμορφη και τρυφερή ερωτική σχέση, μία δυνατή και αγαπημένη φιλία, μία όμορφη και υγιής σύνδεση με τους γονείς τους.

Άφησε πίσω σου τις αρνητικές σκέψεις και εκείνες που σε κάνουν να σκέφτεσαι πως όλα αυτά βασίζονται σε ένα ψέμα και άρχισε να χαίρεσαι τις μικρές ευχάριστες στιγμές της ζωής.

Εγώ θα σου δώσω μερικές «προκλήσεις» για να αλλάξεις αυτή την οπτική και να αποδεχτείς την αγάπη που δέχεσαι:

Αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου!

Αντιμετώπισε τις ανασφάλειές σου και αποδέξου όλες εκείνες τις εμπειρίες του παρελθόντος που σε έφεραν μέχρι εδώ. Η πραγματική αποδοχή του εαυτού μας ξεκινά από εμάς τους ίδιους και όχι από τους άλλους. Ακόμη και αν δέχεσαι συνεχώς κομπλιμέντα, εάν δεν πιστεύεις και εσύ ο ίδιος ότι αξίζεις, τότε πάντα θα αμφισβητείς την ειλικρίνεια αυτών των καλών λόγων. Ένα πρώτο βήμα αποδοχής και αυτοεκτίμησης είναι να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Δέξου ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι.

Άρχισε να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους καλοπροαίρετα και με θετικές σκέψεις, και άσε μακριά τις αρνητικές και την πεποίθηση πως όλοι θέλουν το κακό σου. Προσπάθησε λίγο περισσότερο να ανακαλύψεις το καλό και τη θετικότητα που κρύβουν οι άνθρωποι μέσα τους.

Δώσε την αγάπη σου.

Βγες έξω από την «ζώνη ασφαλείας» σου και δείξε στους κοντινούς σου ανθρώπους τη ζεστασιά και την ευγνωμοσύνη που νιώθεις για εκείνους. Μια αγκαλιά σε έναν φίλο, ένα χαμόγελο στους οικείους σου και μια θετική καλημέρα σε έναν άνθρωπο που φαίνεται ότι έχει μία δύσκολη μέρα θα σε βοηθήσουν να δεις και τον ίδιο σου τον εαυτό με άλλα μάτια. Η θετική ενέργεια δεν θα αργήσει να έρθει από εκείνους που σε περιβάλλουν.

Κάθε κατάσταση είναι νέα και διαφορετική.

Ο φόβος της απώλειας είναι η μεγαλύτερη συναισθηματική πρόκληση για το ανθρώπινο είδος. Κάθε άνθρωπος που συναντάς είναι διαφορετικός και δεν φέρει τα χαρακτηριστικά του/της πρώην σου, ενός άλλου φίλου που σταματήσατε να μιλάτε κτλ. Μην προδικάζεις τους ανθρώπους με βάση προηγούμενες εμπειρίες σου και δώσε την ευκαιρία να σου δείξουν ποιοι είναι πραγματικά. Και μην ξεχνάς ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα της προσαρμοστικότητας.

Μάθε να εμπιστεύεσαι.

Όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για εσένα, μάθε να του λες ευχαριστώ και να αναγνωρίζεις την καλοπροαίρετη διάθεση πίσω από αυτό. Όλοι έχουμε πληγωθεί και έχουμε πικραθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις στο παρελθόν, είτε αυτές ήταν ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές, εργασιακές, κλπ, αλλά για να μπορέσεις να νιώσεις την ευτυχία πρέπει να αφήσεις πίσω αυτές τις εμπειρίες, εκεί όπου ανήκουν.

Θα προσπαθήσεις αυτές τις γιορτές να σε αγαπήσεις;