Καταπολέμησε την μελαγχολία των Χριστουγέννων

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι συνώνυμες με χαρά, δώρα, ανεβασμένη διάθεση, μαζώξεις σε σπίτια, βόλτες & χώρους διασκέδασης. Φέτος οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές και όλοι μας θα ζήσουμε τις πιο ιδιαίτερες γιορτές της ζωής μας.

Η μελαγχολία που συνοδεύει την περίοδο των γιορτών είναι πέρα για πέρα αληθινή & ειδικά φέτος μπορεί να εκδηλωθεί πιο εύκολα. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να κάνει μελαγχολικές σκέψεις και διατήρησε την αισιοδοξία σου για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.

Εγώ θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να μην μελαγχολήσεις τα Χριστούγεννα:

Στόλισε το σπίτι σου & τον χώρο που εργάζεσαι.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ξεκίνα το στολισμό του σπιτιού σου & του χώρου εργασίας σου (είτε είναι το σπίτι σου λόγω της περιόδου, είτε ο πραγματικός χώρος εργασίας σου). Η διαδικασία αλλά και τα στολίδια θα σου φτιάξουν τη διάθεση & θα κάνεις κάτι δημιουργικό με τον ελεύθερο χρόνο σου.

Ντύσου γιορτινά ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Βάλε την αγαπημένη σου κολόνια και φτιάξε τα μαλλιά σου. Μην σε αφήνεις με την πιτζάμα και ατημέλητο. Να σε φροντίζεις.

Αγόρασε φρέσκα λουλούδια, βάλε χριστουγεννιάτικη μουσική και άναψε ένα κερί με την αγαπημένη σου μυρωδιά.

Άφησε το άγχος της καθημερινότητας.

Αυτές τις γιορτινές μέρες σου προτείνω να αφήσεις το άγχος που συνοδεύει την καθημερινότητά και αφορά τη δουλειά, το σπίτι, τους λογαριασμούς και όλες τις υποχρεώσεις. Επένδυσε σε ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους & ξεκίνα μία δημιουργική δραστηριότητα που θα σου προσφέρει χαρά & δύναμη αυτές τις ημέρες.

Θέλω να επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνει παιδί.

Κάτσε δίπλα στο στολισμένο δέντρο, κάτω στο χαλί, χόρεψε και τραγούδα, όπως έκανες παιδί.

Επικοινώνησε με αγαπημένα σου πρόσωπα.

Η καραντίνα συνοδεύεται από απώλεια της δια ζώσης επικοινωνίας με αγαπημένα πρόσωπα, γεγονός που μας απομονώνει και μας μελαγχολεί. Οι γιορτές είναι η ιδανική ευκαιρία να επικοινωνήσεις με δικά σου αγαπημένα πρόσωπα που είτε έχεις καιρό να δεις, είτε καιρό να μιλήσεις. Η ανθρώπινη επαφή, έστω και μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης, βοηθά στη θετική διάθεση & σκέψη.

Πρόσφερε σε όσους το έχουν ανάγκη.

Οι μέρες των γιορτών είναι και μέρες αγάπης, αποδοχής & προσφοράς. Εάν γνωρίζεις κάποιον ή κάποια οικογένεια που έχει ανάγκη, πρόσφερε αυτό που μπορείς & κάνε κάποιους ανθρώπους να περάσουν λίγο καλύτερα αυτές τις ημέρες των γιορτών. Ακόμη και κάτι μικρό προσφέρει χαρά & άλλη διάθεση σε εκείνους, αλλά και σε εσένα.

Μοιράσου τα συναισθήματα & τις σκέψεις σου.

Εφόσον οι αρνητικές σκέψεις & τα αρνητικά συναισθήματα δεν υποχωρούν, μίλα με κάποιον που θα σε καταλάβει & θα σε ακούσει προσεκτικά. Ένας κοντινός φίλος, ένας αγαπημένος συγγενής ή ένας lifecoach μπορούν να σε βοηθήσουν να βγεις από το αδιέξοδο & να ευχαριστηθείς τις χαρές της ζωής. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με κάποιον & θα δεις τη διάθεσή σου και τη σκέψη σου να αλλάζουν.

Μην ξεχνάς είμαι κοντά σου σε ό,τι χρειαστείς.